Nemački dm podigao plate za više od 1.500 zaposlenih

Nemački drogerijski lanac dm je u ovoj godini tri puta povećao bruto zarade svojim radnicima. Prvo su plate u januaru povećane za osam posto, da bi tokom juna i jula plate za 1.500 zaposlenih u svim sektorima ponovo porasle za 10 do 21 posto.

– Svesni vrednosti i uloge svakog našeg zaposlenog u uspehu kompanije, sproveli smo ovu odluku kako bismo im zahvalili na pruženom doprinosu i omogućili dodatnu podršku usled opšteg rasta cena na tržištu. Vođeni sloganom “Posao nadahnut životom”, nastavićemo da stvaramo harmonično radno okruženje za naš kolektiv trudeći se da negujemo pozitivne poslovne prakse i služimo kao primer odgovornog poslodavca – istakla je Alexandra Olivera Korichi, direktorka kompanije dm Srbija i Severna Makedonija.

U kompaniji kažu da na razne načine nastoje da pruže svojim zaposlenima i njihovim porodicama kvalitetnije uslove života i rada. Neki od takvih konkretnih podsticaja su tržišno konkurentne zarade, 13. i 14. plata u toku godine, briga o zdravlju zaposlenih preko besplatnih sistematskih pregleda, „smart working“ koncept koji pruža mogućnost za rad od kuće, stručna usavršavanja i edukacije zaposlenih, kao i brojne pogodnosti kupovine u dm drogerijama.

Negovanje zajedništva i ovakav odnos prema zaposlenima dm izdvaja od konkurencije, smatraju u kompaniji i ističu da to potvrđuje i činjenica da je, prema istraživanju “TalentX” portala Poslovi Infostud, dm i ove godine proglašen za jednog od najpoželjnijih poslodavaca u našoj zemlji. Pored toga, u okviru istraživanja preferencija mladih, koje su sproveli Belgrade Youth Fair i Employer Branding Agency, drogerijski lanac dm je u prošloj godini proglašen i za Najpoželjnijeg poslodavca u oblasti ritejla.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор