Nemački dm ponovo među najpoželjnijim poslodavcima

Nemačka kompanija dm drogerie markt jedan je od 20 najpoželjnijih poslodavaca u Srbiji, pokazuju rezultati istraživanja “TalentX”, koje je sproveo specijalizovani poslovni portal Poslovi Infostud.

Ovo priznanje dodatno je učvrstilo poziciju kompanije kao jedne od najtraženijih u našoj zemlji za zapošljavanje, profesionalno napredovanje i stručno usavršavanje, kažu u dm-u.

– Posvećenost svakom pojedincu u kompaniji, kao i ličniji pristup zaposlenima, nešto je što nas kao poslodavca definiše. Motivisanost, zalaganje i trud zaposlenih merilo su uspeha naše kompanije. Izuzetna nam je čast što smo se i ove godine, po mišljenju ispitanika, plasirali među prvih 20 poslodavaca u Srbiji i što smo prepoznati kao kompanija koja zaposlenima pruža osećaj zadovoljstva, sigurnosti i mogućnosti napretka na ličnom i profesionalnom planu. Nastojaćemo da i u budućnosti održimo status kompanije za primer i da zaposlenima obezbedimo prijateljsko radno okruženje idealno za svaki vid usavršavanja, ali i dobar balans privatnog i poslovnog života – izjavila je Alexandra Olivera Korići, direktorka dm drogerie markt za Srbiju i Severnu Makedoniju.

Atraktivne zarade, dve dodatne plate u toku godine, smart working koncept rada od kuće, kursevi nemačkog jezika, obuke i seminari samo su deo brojnih podsticaja koje nemački trgovac obezbeđuje svojim zaposlenima. Sistemski pristup psihičkom i fizičkom zdravlju zaposlenih takođe je veoma značajan segment, zbog čega kompanija za zaposlene redovno organizuje radionice sa psihologom i fizioterapeutom, kao i besplatne sistematske preglede i personalizovane Pakete zdravlja.

Kontinuirana usmerenost na zadovoljstvo ljudi, topao odnos prema zaposlenima i negovanje njihovih potencijala, uz brigu o zajednici, prepoznati su i u stručnoj javnosti, zbog čega je dm krajem prošle godine osvojio prvo mesto u kategoriji Najbolji brend poslodavac u industriji kozmetike i nege, kao i četvrto mesto u kategoriji Top 100 brendova poslodavaca u Srbiji, priznanja koja dodeljuje The Employer Branding Agency.

Pored toga, kompanija je 2021. bila dobitnik i Nagrade za kulturu brige o ljudima – Culture Impacta, u kategoriji “Briga za fizičko i mentalno zdravlje”, kao i Nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje “Đorđe Vajfert”. U 2020. godini dm se našao na prvom mestu u kategoriji Najpoželjniji poslodavac u oblasti ritejla, prema istraživanju preferencija mladih, koje je sproveo Belgrade Youth Fair u saradnji sa The Employer Branding Agency.

Inače, istraživanje “TalentX” jedno je od najvećih istraživanja atraktivnosti poslodavaca u Srbiji, u kom je učestvovalo čak 10.887 ispitanika.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор