Mercedes predstavio prvi hibridni Maybach

Nemački Mercedes je predstavio javnosti prvi plug-in hibrid Maybach S580e, koji pokreće 3.0 šestocilindarski benzinski motor sa 367 KS i 500 Nm, koji je uparen sa elektromotorom od maksimalnih 150 KS i 440 Nm.

Ukupna kombinovana snaga ovog automobila iznosi 510 ks, dok obrtni momenat dostiže 750 Nm, što odgovara konvencionalnom modelu Mercedes S580e. Stoga je očekivano i da su performanse iste, što bi značilo da ova luksuzna „krstarica“ dostiže 100 km/h nakon 5,1 sekunde, i maksimalnu brzina koja je limitirana na 250 km/h, odnosno na 140 km/h ukoliko vozilo pokreće samo struja.

Mercedes-Maybach S580e se isporučuje sa punjačem snage 11 kW, a kao opcija je dostupan i jači od 60 kW sa kojim se baterija od 28 kWh puni za samo pola sata. Autonomija vožnje na struju iznosi 100 km, prenosi b92.

Jedini prepoznatljivi znaci elektrifkovane verzije su plavi detalji u farovima i portu za punjenje, dok je u unutrašnjosti jedina novina indikator statusa baterije na digitalnoj instrument tabli. Ovaj model će debitovati u Kini, a zatim i na Tajlandu, pa tek onda stiže u Evropu.

Inače, do kraja godine bi trebalo da stigne i prvi potpuno električni Maybach, najverovatnije zasnovan na modelu Mercedes EQS SUV.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор