Uključite se u takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju

Počelo je 16. po redu Nacionalno takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju u Srbiji (NTI), pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke i Privredne komore Srbije (PKS), a nagradni fond iznosi šest miliona dinara.

Svi zainteresovani koji su već napravili neku inovaciju ili su pred njenom finalizacijom, trebalo bi da oforme svoj, najmanje tročlani, tim i da se prijave putem sajta www.inovacija.org najkasnije do 3. aprila ove godine.

– Nema ograničenja za učešće u timu, ni u pogledu starosti, obrazovanja, socijalnog statusa ili mesta stanovanja takmičara. Timovi mogu biti formirani i kao porodični timovi ili timovi srednjoškolaca, studenata, ženski timovi i slično, a inovacije mogu biti iz svih oblasti tehničkog, medicinskog, informatičkog ili stvaralaštva u oblasti usluga – objašnjava koordinator NTI, profesor Dragan Povrenović.

Nakon prijavljivanja timova inovatora sa učesnicima će biti organizovane obuke i edukacije, biće im pružena pomoć u nadgradnji inovacija u tehničkom i tržišnom aspektu, a biće proveren i kvalitet inovacija. Finale takmičenja je zakazano za 22. decembar u studiju RTS-a, uz direktan prenos u 21:00 čas.

Po rečima profesora Povrenovića, na ovom takmičenju do sada je učestvovalo 2.800 timova, sa više od 9.000 učesnika, pripremljeno je 1.425 biznis planova i poslovnih modela, što je dodatno potvrdilo ekonomski potencijal predloženih rešenja. Zahvaljujući učešću na takmičenju, kako dodaje, do sada je osnovano više od 85 novih preduzeća koja su i dalje aktivna na tržištu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор