Ugovor sa Tenisom čeka kraj sudskog postupka

Dugo najavljivani dolazak nemačke mesne industrije Tenis u Srbiju već nekoliko godina unazad je na “dugom štapu”, a sudeći po najnovijem objašnjenju zašto se ova investicija opet odlaže, jasno je da od ovog posla u skorije vreme opet neće biti ništa.

Naime, prema rečima ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislava Nedimovića, da bi sa nemačkom kompanijom Tenis došlo do potpisivanja ugovora, sada je neophodno sačekati završetak sudske procedure u vezi sa dodelom zemljišta za tu investiciju u Zrenjaninu.

On je tom prilikom rekao da su do sada odobrene dve investicije, jedna na prostoru grada Zrenjanina, a druga u Kikindi. Kako je istakao, sa nemačkom kompanijom, koja je jedan od najvećih proizvođača mesa u Evropi, nije bilo, niti će biti, nikakvih problema u pogledu davanja poljoprivrednog zemljišta u zakup.

– Oni imaju obavezu da realizaciju prve investicije otpočnu od 1. novembra 2019. Još nismo potpisali ugovor sa njima, ali su donete neophodne odluke. Što se tiče Kikinde, tu nismo imali nikakvih problema, ali smo što se tiče Grada Zrenjanina imali određene žalbe i tu je postupak u toku – objasnio je Nedimović.

Srpski ministar poljoprivrede je podsetio da je Tenis jedan od najvećih svetskih proizvođača i prerađivača svinjskog mesa. Takođe je napomenuo da će Ministarstvo poljoprivrede poštovati svaku odluku pravosudnih organa.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор