U Novoj Pazovi počeo 15. Regionalni sajam privrede

Danas je na kompleksu Pazovačkih bazena u Novoj Pazovi počeo dvodnevni 15. Regionalni sajam privrede, koji će okupiti preko stotinu izlagača, preduzeća i proizvođača, kako sa lokala, tako i iz cele Srbije i regiona.

Ova privredna manifestacija, na kojoj su zastupljene sve privredne oblasti, uz prateće sadržaje sa brojnim stručnim predavanjima, predstavlja izuzetno dobru priliku za brojne poslovne kontakte i dogovore.

– Opština Stara Pazova se nalazi u prvoj kategoriji razvijenosti u Srbiji već deset godina, što znači da je iznad republičkog proseka i da ima tendenciju daljeg razvoja i opstanka na ovoj visokoj lestvici – podsetio je otvarajući sajam pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić.

Sajam su organizovali Opština Stara Pazova i Regionalna privredna komora sremskog upravnog okruga kako bi se izlagači što bolje i lakše pozicionirali na sve konkurentnijem privrednom tržištu.

– Sajamske manifestacije su se pokazale kao izuzetna prilika za uspostavljanje novih poslovnih kontakata, što potvrđuje i ovogodišnji broj učesnika kojih je preko stotinu, tako da je i ove godine sajam organizovan sa ciljem da svi izlagači nađu svoje mesto na sve konkurentnijem tržištu privrede – objasnio je Predrag Mujkić, direktor Regionalne privredne komore sremskog upravnog okruga.

Prema rečima predsednika Opštine Đorđa Radinovića, Stara Pazova je posvećena razvoju privrede sa svojim izuzetno dobrim geografskim položajem, ali i sa velikim zalaganjem lokalne vlasti. On je dodao da je svaki naredni sajam sve bolji i masovniji, kako po broju izlagača tako i po broju posetilaca što, kako je poručio, posebno raduje organizatore.

Ove godine na sajmu učestvuje preko sto izlagača, kako velikih kompanija, tako i malih privrednika iz celog regiona, iz svih oblasti privrede, ali i obrazovanja. Izložbeni prostor je popunjen i nudi raznolike sadržaje, dok su stručna predavanja prilagađena potrebama tržišta.

Za drugi sajamski dan planirano je i održavanje sajma zapošljavanja, a manifestacija je otvorena za posetioce od 10 do 17 časova.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор