U Novoj Pazovi počinje 13. Regionalni sajam privrede

U okviru Kompleksa sportsko – rekreativnih bazena u U Novoj Pazovi danas i sutra, 26. i 27. septembra, održava se 13. po redu Regionalni sajam privrede, koji tradicionalno organizuju Opština Stara Pazova, Privredna komora Srbije (PKS) i Regionalna privredna komora Sremskog upravnog okruga.

Prema rečima predsednika Opštine Stara Pazova, Đorđa Radinovića, privredni sajam je ove godine poprimio međunarodni karakter, što je u saglasju sa uzlaznom putanjom privrednog razvoja opštine i regiona. On je istakao da na teritoriji Stare Pazove danas posluje preko 1.000 preduzeća i preko 3.000 preduzetnika, među kojima i više od 100 stranih kompanija.

Pazovački Sajam privrede će i ove godine omogućiti posetiocima i stručnoj javnosti iz zemlje i regiona da se upoznaju sa ponudom lokalnih preduzeća i preduzetnika, razmene poslovne ideje i unaprede mogućnosti za razvoj i nova ulaganja u privredu Srema i Srbije.

Predsednik Regionalne privredne komore Sremskog upravnog okruga Predrag Mujkić je tim povodom istakao da je izabrana najbolja lokacija za održavanja ovakve regionalne manifestacije, budući da je to opština koja već godinama beleži povećanje zaposlenosti i smanjenje nezaposlenosti, kako kod žena, tako i kod muškaraca, a takođe je primetan i trend u povećanju zarada zaposlenih.

Kako najavljuju organizatori, na pazovačkom sajmu predstaviće se najuspešnija preduzeća i proizvođači iz oblasti metalne i plastične galanterije, prerade drveta, hemijske industrije, IT opreme, građevinarstva, tekstilstva i obuće, prehramebene industrije, mehanizacije, poljoprivrede, turizma i ugostiteljstva.

– Imamo odličnu infrastrukturu i zaista odličnu saradnju sa opštinskim vlastima. To nam je karta za postizanje dobrih rezultata. Veoma smo zadovoljni poslom, a svega toga ne bi bilo da nema i dobrih radnika – istakao je Jovan Janković, dugogodišnji preduzetnik iz Nove Pazove koji se bavi izradom predmeta od plastike i metala i koji svoje proizvode izlaže na ovogodišnjem sajmu.

U okviru sajamskog programa, drugog dana će biti održan tradicionalni sajam zapošljavanja na kojem će dvadesetak poslodavaca ponuditi oko 250 radnih mesta na teritoriji Stare Pazove.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор