U Berlinu se takmiče tri startapa iz Srbije

Na “Startup Connect” konferenciji u Berlinu 7. marta, Srbiju će predstavljati tri startapa koji su pobedili na takmičenju “Belgrade Connect”, u organizaciji revizorsko-konsultantske kompanije “KPMG” i Rotary kluba Beograd Metropolitan.

Srbiju će na ovom takmičenju predstavljati algoritam “Circle Money” za rešavanje međusobnih dugovanja preduzeća, aplikacija “Future Reality Systems” za brži i lakši dizajn eneterijera i aplikacija “BreakAphasia” za pomoć ljudima koji su izgubili moć govora, saopšteno je iz KPMG-a.

Aplikacija BreakAphasia, beogradskog tima sa Urošem Mitićem na čelu, nastala je nakon što je njegov otac doživeo moždani udar i izgubio moć govora. U Srbiji svake godine oko 4000 ljudi oboli od “afazije”, koja utiče i na probleme sa pamćenjem i koncentracijom. Ova aplikacija nudi niz vežbi uz nadzor i konsultacije sa logopedima i prva je u regionu koja se bavi tom problematikom.

Platforma srpsko-hrvatskog tima, Circle Money, ukršta dugovanja više firmi i pronalazi rešenje za višestruke kompenzacije, dok je korisnicima omogućeno da zatvore svoja dugovanja potraživanjima. Član ovog tima Dragan Milovanović objašnjava da multilateralna kompenzacija smanjuje količinu međusobnih dugovanja firmi na domaćem i međunarodnom tržištu.

U Berlinu će se sledećeg meseca predstaviti i tim Petra Pejića z Niša sa mobilnom aplikacijom Future Reality Systems, koja ubrzava i olakšava projektovanje enterijera. Aplikacija je namenjena arhitektama, ali će moći da je koriste i svi drugi. Program sadrži veštački arhitektonski mozak koji omogućava jednostavno sređivanje enterijera bez stručnog poznavanja projektovanja.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор