U Beogradu sinoć otvoren Sajam knjiga

made-in-germany-rs-beogradski-sajam

Jubilarni 60. beogradski Sajam knjiga sinoć su otvorili režiser i pisac Emir Kusturica i njegova koleginica Natalija Naročnickaja iz Rusije, zemlje koja je počasni gost ovogodišnjeg sajma.

Svakoga dana od 10 do 21 sat do 1. novembra, beogradska publika će biti u prilici da obiđe 483 direktnih izdavača, od čega 67 iz inostranstva. Organizatori najavljuju da će u okviru akcije Skupštine Beograda „Negujmo srpski jezik“ svakoga dana biti organizovan kviz za posetioce Sajma sa lepim nagradama, prenosi „RTS“.

U fokusu tribina, promotivnih programa i tematskih izložbi biće domaći i inostrani jubileji, pre svega 100. godišnjica rođenja Branka Ćopića, 80. godišnjica rođenja Danila Kiša, 120. godišnjica Milana Kašanina, 1.200. godišnjica slovenskog prosvetitelja Metodija Solunskog, a biće obeležene i godišnjice Don Kihota i Čaplinove epohalne pojave na filmu…

Na sajmu knjiga će po prvi put biti organizovan Festival stvaralaštva mladih do 30 godina, na kome će se umentici predstaviti svojim likovnim, muzičkim scenskim i filmskim delima koja za temu imaju knjigu. Takođe će po prvi put biti organizovani okrugli stolovi sa poznatim ličnostima iz javnog i kulturnog života kao učesnicima, a koje ne pripadaju esnafima pisaca i izdavača, ali koje imaju šta da kažu o literaturi.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор