U Beogradu počinje Sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva

Na Beogradskom sajmu se od 26. do 28. januara održava Međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva „Agro Belgrade 2023“, na kom će učestvovati više od 500 izlagača iz regiona i sveta.

Na izložbenom prostoru površine 30.000 kvadratnih metara predstaviće se proizvođači svežeg, smrznutog i prerađenog voća, povrća i grožđa, distributeri poljoprivredne mehanizacije poznatih brendova, sistema za navodnjavanje, protivgradne zaštite i rasadnika, semenske i hemijske kuće, kao i firme iz drugih segmenata neophodnih za uspešno bavljenje ovim granama poljoprivrede.

Konferencijski deo manifestacije biće posvećen različitim temama iz oblasti voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva, o čemu će govoriti eminentni stručnjaci i predstavnici institucija, organizacija i kompanija, javlja agencija Tanjug.

Posebna pažnja biće posvećena panelu o tržištu voća i povrća, na kom će učestvovati predstavnici velikih evropskih i domaćih trgovinskih lanaca, kupaca i distributera, a jedna od glavnih tema biće usmerena na klimatske promene i njihov uticaj na proizvodnju voća i povrća, najavljuju organizatori.

Sajam Agro Belgrade 2023. podržali su Projekat velika mala privreda, koji finansira USAID, a realizuje ACDI/VOCA, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Sekretarijat za poljoprivredu Grada Beograda i NALED, dok će zemlja partner biti Kraljevina Holandija.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор