U Beogradu počinje Međunarodni sajam hortikulture

Pod sloganom “Bašta u srcu grada”, u hali 3 i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma, od 7. do 11. aprila biće održan Međunarodni sajam hortikulture “Beoplantfair”, čiji je pokrovitelj Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Naime, u okviru ove manifestacije biće organizovane I tri dodatne izložbe: Izložba lekovitog bilja i preperata od meda “Darovi prirode”, Izložba baštenskih i parkovskih mašina i prateće opreme “Motoplantexpo” i Izložba organske proizvodnje “Organic fest”.

“BeoPlantFair je već godinama zaštitni znak prolećnog sajamskog kalendara i atraktivan događaj koji okuplja ljubitelje prirode, zelenila, cveća, ekologije i prirodnih preparata, prateći koncept modernih kuća i stanova, dizajna enterijera i eksterijera i pejzažnu arhitekturu”, navodi se u saopštenju Beogradskog sajma.

Beogradski Sajam hortikulture, sa pratećim izložbama, i ove godine će okupiti pojedince, udruženja, zemljoradničke zadruge i privredne organizacije iz raznih oblasti hortikulture, od voćarstva, vinogradarstva, povrtarstva i gajenja lekovitog bilja, preko proizvodnje sadnica, semenskog materijala, organskog bilja, cveća i cvetnog materijala, do pčelarstva, uzgoja i održavanje zelenih površina, pejzažne arhitekture i nove opreme i mehanizacije.

Na sajam dolaze izlagači iz zemlje i inostranstva, koji će predstaviti aktuelnosti i dostignuća u gotovo svim robnim grupama iz oblasti hortikulture: sadnom materijalu, semenskoj robi, dekorativnim biljkama, proizvodnji i preradi voća i povrća, organskom bilju, dizajniranju enterijera, zalivnim sistemima, opremi za navodnjavanje i priboru za zalivanje, plastenicima, stručnoj literaturi, dodaje se u saopštenju.

Izložba “Darovi prirode” dočekaće posetioce sa čajevima i melemima, lekovitim i aromatičnim biljem, medom i preparatima od meda, gljivama i šumskim plodovima, fitokozmetičkim i fitofarmakološkim preparatima. Na manifestaciji će moći da se kupe sadnice voća, cveća, četinara i ukrasnog bilja, kaktusi, sezonsko cveće, začinsko i aromatično bilje i rasadi povrća.

Sajam hortikulture je tradicionalno odlična prilika za sve male proizvođače i domaćinstva da izađu iz svojih lokalnih tržišta i uspostave nove poslovne kontakte i utemelje buduću saradnju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор