U avionima Lufthanze omogućen pristup internetu

made-in-germany-rs-lufthansa-flynet
U više od 90 posto svih aviona Lufthanze putnicima koji lete na dugim, interkontinentalnim linijama omogućen je pristup internetu, kao ida ostanu “onlajn“ uz pomoć takozvanog “FlyNeta“, navodi se na internet stranci ove nemačke avio-kompanije.

Iako se komunikacija preko interneta može koristiti na gotovo celokupnoj mreži svetskih letova Lufthanze, to nije slučaj, kako se kaže, i nad vazdušnim prostorom Kine, jer se mreža automatski isključuje, a zatim ponovo uključuje nakon napuštanja kineskog neba. Takođe, „FlyNet“ se ne može koristiti na letovima za Kejptaun, jer na ovom području nedostaju satelitski kapaciteti, navodi nemačka avio-kompanija.

Putnici koji uz sebe imaju laptop ili mobilni telefon sa „Wlan“ bežičnom vezom mogu u svim klasama aviona da se priključe na globalnu mrežu, a zahvaljujući velikoj brzini prenosa podataka, moguće je slanje i primanje poruka bez kašnjenja, čak i sa velikim „atačmentima“. „FlyNet“ omogućava i prenos podataka GSM i GPRS tehnologije. Nakon podizanja aviona na određenu visinu, putnici mogu da koriste mobilni telefon za slanje SMS ili MMS. Međutim, nije dopušteno telefoniranje mobilnim telefonom, kao ni internet telefoniranje.

Ostati „onlajn“ tokom leta tehnički nije komplikovano. Preko internet pretraživača dolazi se na besplatni portal Lufthanze, gde se pored aktuelnih vesti iz svih oblasti života, nudi i pristup servisima na internetu, koji međutim, nisu besplatni. Jedan sat servisa tokom leta u Lufthanzinom avionu košta 10,95 eura, a za 24 sata „onlajn“ veze treba izdvojiti 19,95 eura.

Erbas A330 bio je prvi avion opremljen „FlyNet“ tehnikom, dok se ostali tipovi iz folote, kao što su erbas A340 i Boing B747-400 još uvek sukcesivno opremaju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор