Turistički vodiči se prijavljuju za 60.000 dinara pomoći

Ministarstvo turizma Srbije je raspisalo javni poziv za dodelu državnih subvencija turističkim vodičima i turističkim pratiocima, koje će biti isplaćene tokom dva uzastopna meseca, za svaki mesec u iznosu od 30.900,24 dinara.

Turistički vodiči i pratioci treba da podnesu zahteve za dobijanje bespovratnih novčanih sredstava državne podrške Ministarstvu turizma u periodu od 2. do 16. juna, a uslovi za dobijanje pomoći jesu položen stručni ispit za turističkog vodiča ili turističkog pratioca i odgovarajuće i važeće legitimacije.

Novčanu pomoć dobiće svi koji nisu u radnom odnosu, uključujući i u privrednom društvu čiji su osnivač ili član, kao i svi koji nisu radno angažovani po osnovu rada van radnog odnosa. Uslov je i da ne obavljaju samostalno preduzetničku delatnost, kao i da nisu penzioneri, a obavezan uslov je i da su državljani Srbije.

Javni poziv za dodelu pomoći je raspisan na osnovu Uredbe vlade Srbije, a podrška turističkim vodičima i pratiocima se dodeljuje zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom korona virusa. Odobrena novčana sredstva će biti uplaćivana na individualne dinarske tekuće račune.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор