Triple Win sprema za Nemačku još 360 srpskih medicinskih sestara

Za posao u Nemačkoj preko projekta Triple Win, koji partnerski sprovode nemački GIZ i Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ), ove godine se prijavilo 360 srpskih medicinskih sestara i tehničara opšteg i pedijatrijskog smera.

Iz Triple Win-a poručuju da je to gotovo 100 kandidata više u odnosu na prošlu godinu, kada se za odlazak u Nemačku prijavilo ukupno 275 kandidata. Kako najavljuju, sledeći konkurs za posao u Nemačkoj preko ovog projekta biće objavljen već početkom decembra, dok će selekcija kandidata biti organizovana početkom sledeće godine.

Inače, Triple Win je jedini projekat koji je rezultat međudržavnog sporazuma Srbije i Nemačke, a koji se isključivo bavi posredovanjem u zapošljavanju medicinskih sestara i tehničara u Nemačkoj. U Srbiji projekat ne ostvaruje profit, a kandidati ne plaćaju nikakve naknade za posredovanje, jer sve troškove projekta snose nemački poslodavci.

Za odlazak u Nemačku preko ovog projekta isključivo se prijavljuje preko Nacionalne službe za zapošljavanje, koja je takođe nadležna i za proveru validnosti ponuđenih ugovora o radu, koji treba da ispunjavaju sve pravne uslove i obaveze prema zakonu Republike Srbije.

To bi značilo da su svi Nemački poslodavci u obavezi da nakon potpisivanja ugovora garantuju državljanima Srbije zasnivanje radnog odnosa u Nemačkoj pod istim uslovima koji važe i za sve druge radnike već zaposlene u Nemačkoj.

Osim u Srbiji, projekat Triple Win regrutuje medicinske setre i tehničare i u Bosni i Hercegovini i na Filipinima, prenosi agencija Beta.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор