Sutra počinje beogradski Sajam turizma

Pod sloganom „Put pod noge“, u Beogradu se od sutra do 23. februara održava 42. Međunarodni sajam turizma, na kojem će se predstaviti oko 900 izlagača iz više od 40 zemalja, uz najavu sajamskih popusta i do 50 posto.

Ove godine će po prvi put na sajmu učestvovati i Šri Lanka, Kenija i Slovačka, a Egipat će biti zemlja partner. Oko 700 izlagača svoje ponude će predstaviti u okviru sajma turizma, dok će ostalih 200 izlagati u okviru pratećih sajamskih događaja, budući da se paraleno održavaju još tri manifestacije: sajam vina, sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo i sajam suvenira.

– Kao i ranijih godina posetioci će moći da se zabave i za sebe izaberu putovanje iz snova, a agencije su pripremile posete zanimljivim destinacijama i povoljne aranžmane, sa popustima koji će se kretati od 5 do 50 posto – najavljuje predstavnik Beogradskog sajma Dejan Veselinov, a prenosi agencija Tanjug.

On je dodao kako se nadaju da će Sajam turizma i ove godine ispuniti sva očekivanja, kao i da će oboriti rekorde u broju posetilaca i sklopljenih poslovnih aranžmana, budući da su, pored sajamskog dela, predviđeni i poslovni sastanci. Kako kaže, očekuje se da će tokom četiri dana manifestaciju posetiti oko 70.000 ljudi.

– Ankete iz prethodnih godina su pokazale da veliki broj posetilaca pronađe na ovom sajmu željene aranžmane po izuzetno povoljnim cenama. Beogradski sajam je jedan od najvećih turističkih događaja ne samo u Srbiji, već u ovom delu Evrope koji iz godine u godinu ima sve više posetilaca, ali i na kojem se sklapa sve više poslova – kaže Veselinov.

Prema mišljenju stručne javnosti, turizam je važna privredna grana u Srbiji i pokretač razvoja cele zemlje koju je tokom prošle godine posetilo više od 3,5 miliona turista, uz više od 10 miliona ostvarenih noćenja. Ovogodišnji beogradski Sajam turizma se održava u halama 1, 2, 3 i 4, a radno vreme će biti od 10 do 19 sati, dok će na dan zatvaranja sajam raditi od 10 do 18 časova.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор