Stiže električni BMW i4

Bavarski proizvođač automobila BMW je objavio prve fotografije i tehničke detalje novog serijskog električnog modela i4.

Početkom prošle godine kompanija je prikazala koncept kojim je najavila ovaj model, da bi u septembru saopštila da je, uprkos korona krizi, spremna za njegovu proizvodnju u fabrici u Minhenu. Iz kompanije su još ranije potvrdili da je bez komplikacija završeno opsežno restrukturiranje i adaptacija minhenske fabrike, u koju je uloženo oko 200 miliona eura, piše Autoblog.

Kako je najavljeno, serijski i4 bi trebalo da bude jedan od ukupno 25 elektrifikovanih BMW noviteta koji će se pojaviti do 2025. godine, od čega je 12 potpuno električnih, među kojima su i iNext i iX1. Inače, ovaj rival Teslinom Modelu 3 baziraće se na CLAR platformi, pri čemu će jedna od verzija raspolagati sa 390 kW/530KS i litijum-jonskim baterijama od 80 kWh, što će joj omogućiti da do brzine od 100 km/h stigne za oko 4 sekunde.

Iz BMW-a je ranije najavljivano da će do 80 posto kapaciteta na brzom punjaču i4 moći da se napuni za oko 35 minuta, kao i da će mu autonomija vožnje, u zavisnosti od verzije, iznositi i do 600 km po WLTP standardu. U planu su i druge verzije ovog automobila, sa različitim dometom i nivoima snage. Pored toga, i4 će imati i najnoviju verziju BMW iDrive infotainment sistema koji je već imao svoju premijeru.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор