Prvi električni BMW SUV stiže iz kineske fabrike

U kineskom gradu Šenjangu počela je proizvodnja prvog električnog BMW-a iX3, koji predstavlja pokušaj nemačkog proizvođača da uhvati korak sa drugim automobilskim kompanijama kada je reč o SUV modelima na struju.

Novi SUV pravi se u fabrici zajedničke nemačko-kineske kompanije BMW-Brilliance Automotive (BBA), u kojoj se proizvodi i konvencionalni BMW X3 sa SUS motorm.

Uoči početka serijske proizvodnje BMW iX3 je detaljno testiran kako bi u kompaniji bili potpuno sigurni da svi njegovi sistemi, uključujući i softver, funkcionišu savršeno. Tim povodom, u BMW-u kažu da su u okviru statičkog testiranja sproveli 128 mehaničkih i 994 softverska ispitivanja, a potom i još 140 funkcionalnih testova.

BMW je održao premijeru modela iX3 polovinom jula, a sa ovim automobilom debitovala je i nova generacija eDrive pogonskog sistema za vozila na struju, koji podrazumeva bateriju kapacietat 80 kWh i novi elektromotor od 285 KS i 400 Nm.

Autonomija vožnje sa BMW iX3 SUV-a sa punom baterijom iznosi do 460 km, mereno prema WLTP standardu. Snaga elektromotora prenosi se samo na zadnje točkove, zbog čega se može reći da je ovo BMW sa tradicionalnom pogonskom postavkom. Novi SUV ubrzava od 0 do 100 km/h za 6,8 sekundi, a maksimalna brzina mu je ograničena na 180 km/h.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор