Srbiji od Nemačke ove godine 11.000 više dozvola za prevoz

Nakon dvodnevnog sastanka Mešovite radne grupe za drumski saobraćaj Srbije i Nemačke, održanog u Beogradu, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić je izvestio da je Srbija za 2023. godinu dobila 11.000 više pojedinačnih dozvola za prevoz nego prošle godine.

Kako je objasnio, u pitanju su dozvole koje mogu da koriste naši autoprevoznici čija vozila imaju Euro 6 motor, istakavši da Srbija želi da i na svojim drumovima ima kamione koji motore ovog standarda, zbog čega nisu ni želeli da traže od Nemačke povećanje broja dozvola za kamione sa motorima koji zagađuju životnu sredinu.

– Tako će srpski autoprevoznici imati ove godine 56.200 dozvola, dok smo ih prošle godine imali 45.200, što je najveći broj dozvola koje je Srbija ikada dobila od Nemačke. Mešovita komisija nije imala mandat da razmatra srpski zahtev da se za srpske kamiondžije ukine režim dozvola. To je odluka koja se donosi na političkom nivou i biće jedna od tema mojih razgovora kada budem posetio Berlin – rekao je Vesić.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор