Srbija se predstavlja na turističkoj berzi u Berlinu

made-in-germany-rs-itb-berlin-2014

Turistička organizacija Srbije (TOS) najavila je svoje učešće na Međunarodnoj turističkoj berzi u Berlinu – ITB 2014, koja će trajati od danas do 9. marta.

Turistička organizacija navodi u saopštenju da će na berlinskom Sajmu biti predstavljena celina turističke ponude Srbije, sa posebnom pažnjom usmerenom na ponudu kratkih odmora u gradovima, putevima kulture u Srbiji „LifestyleSerbia – Srbija za mlade“, što predstavlja i glavnu temu ovogodišnje promotivne kampanje TOS-a. Naša zemlja će se takođe predstaviti i sa svojom gastronomskom ponudom, zanimljivostima vezanim za područje Dunava, aktivnim odmorom u očuvanoj prirodi, kao i sa raznovrsnim domaćim manifestacijama, prenosi agencija „Tanjug“.

Na svom štandu TOS će organizovati prezentacije turističke ponude srpskog dela dunavskog regiona, a biće održani i sastanci sa turističkim blogerima u okviru događaja nazvanog „ITB Blogger Speed Dating“, koji se organizuje u sklopu Danube@ITB programa. Na našem štandu naći će se i deo posvećen Evropskim kulturnim rutama Evropske komisije (EuropeanCommission on EuropeanCulturalRoutes) sa dodatnim promocijom Kulturnih ruta posvećenih nasleđu romanike – „Transromanica“.

Za potrebe promocije turizma u Srbiji na berlinskom sajmu zakupljen je izložbeni prostor veličine 132 kvadratna metra, na kojem će, osim TOS-a, ponudu predstaviti i Turistička organizacija Beograda, Sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova AP Vojvodine, Turistička organizacija Vojvodine, Turistička organizacija Novog Sada, Turistička organizacija Čačka, kao i predstavnici privrede iz agencija Magelan Corporation, S.A.B. International, Dobročinstvo, Kon Tiki Travel, Kuća vina „Kovačević“ i Novosadski sajam.

Marketinška agencija Mascontour iz Berlina, sa kojom TOS sarađuje na sprovođenju promotivnih aktivnosti na turističkom tržištu Nemačke, organizovaće na štandu Srbije niz susreta sa predstavnicima nemačkih medija i turističkih organizatora. Turistička organizacija Srbije takođe će se predstaviti i u okviru Dunavskog salona u Ambasadi Slovačke i Predstavništvu pokrajine Baden-Virtemberg u Berlinu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор