Nacionalna različitost kao najveće turističko blago Vojvodine

made-in-germany-rs-salas

Dvadeset i šest nacionalnih zajednica koje žive u Vojvodini, čine originalnu turističku ponudu ove pokrajine, istakao je juče na Međunarodnom sajmu turizma u Budimpešti vojvođanski sekretar za privredu Miroslav Vasin.

Kako je preneo Biro za informisanje Vlade Vojvodine, Vasin je rekao da je to razlog zašto se Vojvodina na ovom sajmu predstavlja kroz projekat „Bogatstvo različitosti“.

Kroz ovaj projekat na sajmu u Budimpešti vojvođanska sela su promovisala svoju tradiciju, folklor, muziku i gastronomiju. Posetiocima sajma turizma predstavljene su tradicionalne narodne nošnje, a bili su u prilici i da se upoznaju i sa muzikom i običajima žitelja sela Skorenovac, Bezdan, Belo Blato, Bački Monoštor, Čortanovci i Tavankut.

Budimpeštanski međunarodni sajam turizma najveći je sajam turizma u Mađarskoj. Vojvodina se na njemu predstavila i sa tradicionalnim kikindskim festivalom „Dani ludaje“ (bundeve).

Balint Juhas, zamenik pokrajinskog sekretara za privredu izjavio je da saradnja sa Mađarskom iz godine u godinu napreduje, navodeći da je spoljnotrgovinska razmena Vojvodine sa ovom susednom zemljom u 2013. godini bila vredna više od 500 miliona američkih dolara.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор