Sedam srpskih kompanija na sajmu u Berlinu

made-in-germany-rs-fruit-logistica-2014

Na ovogodišnjem sajmu „Fruit logistica“ u Berlinu, od 5. do 8. februara, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, u saradnji sa Fondom za podršku investicija u Vojvodini, predstaviće potencijale vojvođanske poljoprivredne proizvodnje.

Na ovom svetski poznatom sajmu takođe će se predstaviti i sedam domaćih firmi koje se bave proizvodnjom i prodajom svežeg voća i povrća.

Promocija domaćeg poljoprivrednog proizvoda predstavlja osnovni cilj nastupa naših privrednika na ovom sajmu, uz mogućnost plasiranja robe onih kompanija koje su prošle konkurs za nastup na stranim tržištima, pre svega Rusije i zemalja EU: „Agrofructus – Vip“ iz Kaća, „Ripe Fruit Farm“ iz Selenče, „Evropa Fruit“ i „Dobro voće“ iz Novog Slankamena, „Atos Fructum“ i „Sirmium Fruit“ iz Male Remete i „Green Group“ iz Šida. Kako je saopšteno iz pokrajinskog Sekretarijata za poljoprivredu, ove firme godišnje proizvedu ukupno 17.000 tona voća i povrća.

U saopštenju Sekretarijata dalje se naglašava, da je berlinski sajam „Fruit logistica“ vodeći međunarodni sajam svežeg voća i povrća, koji omogućava upoznavanje sa najnovijim dostignućima svetskih proizvođača i distributera voća i povrća iz oblasti pripreme i plasmana proizvoda na tržište, uključujući pakovanje, sortiranje, transport, logistiku, skladištenje, reciklažu, kontrolu kvaliteta, marketing i ostalo.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор