Srbija remontuje MIG-ove i kupuje dva helikoptera

made-in-germany-rs-mig-29

Prilikom posete aerodromu Batajnica, predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je, nakon sagledavanja stanja u Ratnom vazduhoplovstvu i protivvazdušnoj odbrani (RV i PVO), najavio skoru kupovinu dva nova transportna vojna helikoptera, kao i rezervnih delova za remont lovačke avijacije.

Tom prilikom Vučić je istakao da je opredeljenje da se Vojska čuva, unapređuju njeni resursi i kapaciteti, kako bi uvek bila spremna da sačuva svoju zemlju, iako Srbija „vodi miroljubivu politiku i ne očekuje nikakve probleme”. On je pojasnio da će se odmah krenuti u nabavku dva helikoptera Mi-17 ili modernijeg modela Mi-171, kako bi se ojačala transportna avijacija, prenosi „RTS“.

Vlada Srbije usvojila je juče odluku o rasporedu dodatnih 600 miliona dinara (oko pet miliona eura) Ministarstvu odbrane za obezbeđivanje rezervnih delova, remont i produžetak veka upotrebe aviona MiG-29 i Mig-21, prenosi „Blic“.

Kako je saopšteno je iz vlade, poseta ministra odbrane Srbije Bratislava Gašića Moskvi i razgovori sa ministrom odbrane Ruske Federacije Sergejem Šojguom doprineće što hitnijoj implementaciji ove odluke.

Dodatna sredstva Ministarstvu odbrane opredeljena su kao prelazno rešenje do nabavke novih vazduhoplova za potrebe RV i PVO, kaže se u saopštenju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор