Nemačka Izraelu isporučila petu podmornicu

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sudeći po dokumentima Odbora za privredu Bundestaga u koje je „Zidojče cajtung“ imao uvid, nemački Savezni savet sigurnosti odobrio je isporuku još jedne podmornice Izraelu.

Kako navodi ovaj list, to je peta, od ukupno šest podmornica, obećanih Izraelu, za čiju se proizvodnju trećina sredstava obezbeđuje iz poreza građana. Međutim, isporuka nemačkih podmornica Izraelu nije samo zbog toga „škakljiva tema“, već važi kao javna tajna da Izrael te podmornice modifikuje tako da mogu biti naoružane i sa nuklearnim krstarećim raketama, piše „Zidojče cajtung“, a prenosi agencija „Tanjug“.

Pored ove isporuke, nemački Savet sigurnosti odobrio je i izvoz 336 teretnih vozila za Alžir, koja su bez naoružanja, ali se zbog načina osvetljenja ubrajaju u vojna. Takođe je odobren i izvoz alata i rezervnih delova za proizvodnju malokalibrske municije za Indiju, kao i šest solarnih postrojenja za prepoznavanje podmornica i torpeda.

Nemački Savez sigurnosti je koordinaciono i kontrolno telo za sigurnosnu politiku kabineta vlade, koje se sastaje iza zatvorenih vrata i čiji su članovi, osim kancelara, još i ministri spoljne politike, odbrane i unutrašnjih poslova.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор