Srbija dobila i drugi digitalni token FIN2

Komisija za hartije od vrednosti Srbije odobrila je drugi unapređeni digitalni token Finspot faktoring token v2 ili FIN2, domaće startap kompanije Finspot, čija će ponuda trajati do sutra, 18. januara, u ponoć, prenosi agencija Tanjug.

U ponudi je 185.250 FIN2 tokena nominalne vrednosti 1.000 dinara i ukupne vrednosti emisije od 185.250.000,00 dinara. Kako je objasnio Ognjen Kurtić, tehnički direktor i koosnivač kompanije Finspot, novi token je unapređen na osnovu komentara investitora, a svi tokeni koji ne budu prodati u naznačenom roku moći će da se kupe i nakon zatvaranja ponude.

– Nakon veoma uspešne ponude prvog digitalnog tokena FIN, ponovo smo u prilici da investitorima ponudimo unapređeni digitalni token. Kupovinom tokena i ulaganjem u investicioni proizvod zapravo se ulaže u deo postojećeg portfolija otkupljenih faktura kompanije i stiče se pravo na garantovani prinos određen indeksom u koji je uloženo. Finspot koristi novac od ulaganja u portfolio da nastavi sa finansiranjem novih faktura, omogućavajući preduzećima bolji pristup finansiranju – kaže Kurtić.

Finspot na tržištu Srbije posluje od januara 2021. godine, od kada je pomogla velikom broju mirko, malih i srednjih preduzeća da prevaziđu izazove likvidnosti, omogućavajući im finansiranje nedospelih faktura u kratkom roku. Finansirano je ukupno 3.000 faktura iz oblasti rada u trgovini, proizvodnji, transportu i uslugama, ukupne vrednosti veće od 12 miliona eura.

Tokeni su namenjeni različitim biznisima i firmama, posebno onima koji imaju poteškoće da dođu do kapitala za pokretanje biznisa. Mala preduzeća ili kompanije koje ne mogu dobiti podršku banke, uz pomoć tokena mogu privući sredstva od privatnih investitora, fizičkih lica i kompanija koje veruju u određenu ideju ili proizvod.

U kompaniji Finspot kažu da su kao inovativno rešenje prepoznati i od strane Evropske banke za obnovu i razvoj, USAID-a i strane Francusko – srpske privredne komore. Stoga pozivaju sve zainteresovane buduće investitore da posete sajt, edukuju se o pogodnostima novog tokena i otvore nalog kao pripremni korak za inicijalnu ponudu FIN2 tokena.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор