Solarni uređaji „Strawberry energy“ u Londonu

made-in-germany-rs-strawberry-mini-rural

Srpski startap, „Strawberry energy“, poznat po svom izumu solarnog javnog punjača za telefone, „Strawberry Tree“, dobio je priliku da svoja tehnološkarešenja primeni u londonskoj poslovnoj četvrti „Canary Wharf“.

Pored toga, iz ove firme saopštavajui da im je na svečanoj ceremoniji proglašenja pobednika takmičenja „Cognicity Challenge“ održanoj 14. maja, uručena i „Kul nagrada“ za najinteresantniji startup na takmičenju.

– Ovo je velika prekretnica za nas i otvaranje jednog novog tržišta. Počastvovani smo što je „Canary Wharf“ prepoznao naše tehnologije kao sastavne elemente njihove orijentacije ka „pametnom gradu“ i radujemo se postavljanju našihuređaja u ovoj prestižnoj čevrti Londona – izjavio je osnivač i direktor kompanije „Strawberry energy“ Miloš Milisavljević.

Stručnjaci iz „Strawberry energy“ sarađivali su sa svetskim ekspertima na razvoju nove tehnologijeu oblasti „pametnih gradova“, kao i sa najvišim nivoima menadžmenta kompanije „Canary Wharf“. Kao rezultat te saradnje nastao je novi proizvod koji će još više obogatiti javni gradski prostor i iskustvo građana, a koji će svoju premijeru doživeti u britanskom glavnom gradu.

– Oduševljen sam entuzijazmom tima „Strawberry energy“ tokom 12 nedelja „Cognicity“ programa u „Canary Wharf“-u. Siguran sam da će Strawberry sistemipostići veliki uspeh, za početak u ovom delu Londona, a onda, nadam se, i širom Velike Britanije i sveta – izjavio jeMartin Getings, generalni direktor za održivi razvoj kompanije „Canary Wharf“.

Kompanija „Strawberry energy“ nastoji da unapredi javni gradski prostor i prilagodi ga potrebama današnje „mobilne generacije“. Njihove pametne solarne instalacije omogućavajubesplatno punjenje mobilnih telefona i internet, a uskoro i lokalne podatke o okruženju, zahvaljujući ugrađenim senzorima. Kao takve, njihove solarne platforme postaju mesta druženja, koja okupljaju građane oko ideje o obnovljivim izvorima energije, prenosi „eKapija“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор