Solarni uređaji “Strawberry energy” u Londonu

made-in-germany-rs-strawberry-mini-rural

Srpski startap, “Strawberry energy”, poznat po svom izumu solarnog javnog punjača za telefone, “Strawberry Tree”, dobio je priliku da svoja tehnološkarešenja primeni u londonskoj poslovnoj četvrti “Canary Wharf”.

Pored toga, iz ove firme saopštavajui da im je na svečanoj ceremoniji proglašenja pobednika takmičenja “Cognicity Challenge” održanoj 14. maja, uručena i “Kul nagrada” za najinteresantniji startup na takmičenju.

– Ovo je velika prekretnica za nas i otvaranje jednog novog tržišta. Počastvovani smo što je “Canary Wharf” prepoznao naše tehnologije kao sastavne elemente njihove orijentacije ka “pametnom gradu” i radujemo se postavljanju našihuređaja u ovoj prestižnoj čevrti Londona – izjavio je osnivač i direktor kompanije “Strawberry energy” Miloš Milisavljević.

Stručnjaci iz “Strawberry energy” sarađivali su sa svetskim ekspertima na razvoju nove tehnologijeu oblasti “pametnih gradova”, kao i sa najvišim nivoima menadžmenta kompanije “Canary Wharf”. Kao rezultat te saradnje nastao je novi proizvod koji će još više obogatiti javni gradski prostor i iskustvo građana, a koji će svoju premijeru doživeti u britanskom glavnom gradu.

– Oduševljen sam entuzijazmom tima “Strawberry energy” tokom 12 nedelja “Cognicity” programa u “Canary Wharf”-u. Siguran sam da će Strawberry sistemipostići veliki uspeh, za početak u ovom delu Londona, a onda, nadam se, i širom Velike Britanije i sveta – izjavio jeMartin Getings, generalni direktor za održivi razvoj kompanije “Canary Wharf”.

Kompanija “Strawberry energy” nastoji da unapredi javni gradski prostor i prilagodi ga potrebama današnje “mobilne generacije”. Njihove pametne solarne instalacije omogućavajubesplatno punjenje mobilnih telefona i internet, a uskoro i lokalne podatke o okruženju, zahvaljujući ugrađenim senzorima. Kao takve, njihove solarne platforme postaju mesta druženja, koja okupljaju građane oko ideje o obnovljivim izvorima energije, prenosi „eKapija“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор