Novi ministar privrede Srbije

made-in-germany-rs-skupstina-srbija

Većinom glasova narodnih poslanika u Skupštini Republike Srbije, juče je za novog ministra privrede izabran Željko Sertić, iz redova vladajuće Srpske napredne stranke.

Na mesto ministra privrede Sertić dolazi sa mesta predsednika Privredne komore Srbije, a odmah po stupanju na novu dužnost, ministar je najavio da će u vrlo kratkom roku izaći sa jasnim planom i prioritetima Ministarstva privrede.

Tom prilikom on je naglasio da će rad Ministarstva privrede biti zasnovan na tri stuba: na razvoju postojećih preduzeća, na otvaranju novih firmi i na završetku privatizacije preduzeća, u koja spadaju i 502 firme u restruktuiranju.

Novi ministar privrede Srbije najavio je i planiranje nove strategije za rešavanje problema javnih preduzeća. Pri tom je istakao da su njegovi stavovi jasni i da će uraditi ono što je predlagao dok je bio na mestu predsednika Privredne komore Srbije.

– Srpsku privredu čeka rešavanje ključnih problema koji će biti izazov za novog ministra privrede – rekao je prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić na sednici Vlade i naglasio da se od Sertića ocekuje da napravi dobar plan za oživljavanje srpske ekonomije, kao i da će prvi njegov posao biti završetak privatizacije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор