Nemački autori protiv „Amazona“

made-in-germany-rs-amazon02

Posle američkih i nemački autori udružili su se protiv „Amazona“ (Amazon.de), međunarodne kompanije za onlajn trgovinu, a podržala ih je i francuska ministarka kulture Oreli Filipeti, prenosi agencija „Tanjug“.

Više od hiljadu autora iz Nemačke potpisalo je peticiju u kojoj se kritikuju metode koje ovaj onlajn distributer koristi protiv skandinavske izdavačke grupacije „Bonnier“, inače veoma prisutne na nemačkom tržištu, objašnjava se u tekstu internet izdanja francuskog „Monda“.

Nakon što je više od 900 američkih izdavača tražilo od elektronskog trgovinskog giganta da prekine konflikt s američkim ogrankom francuskog izdavača „Ašet“, u otvorenom pismu objavljenom na veb sajtu „Monda“, 1.188 nemačkih pisaca je navelo kako su „zatočenici“ kompanije „Amazon“.

U ovom pismu pisci tvrde da „Amazon“ poslednjih meseci bojkotuje autore „Bonnier-a“, jer se njihove knjige više ne nalaze na lageru. Osim toga, knjige se sporije distribuiraju, objavljuju se lažne izjave o njihovoj dostupnosti, a autori se više ne pojavljuju na listama predloženih pisaca, dodaje se u pismu, uz zaključak da „Amazon“ nema pravo da zarobljava grupu autora koji ne učestvuju u sporu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор