Počeo Ekonomski samit Srbije

made-in-germany-rs-ekonomski-samit-srbije

Ekonomski samit Srbije, 14. po redu, počeo je danas u Beogradu, a u fokusu skupa, pored godišnjeg pregleda političkog, ekonomskog i poslovnog razvoja Srbije, kao i njene uloge u regionu i EU, biće planovi rešavanja posledica nedavnih razornih poplava i nacionalni plan za obnavljanje privrede, prenosi agencija „Tanjug“.

Na konferenciji će govoriti prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, potpredsednica vlade i ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički, ministar finansija Lazar Krstić i ministarka za EU integracije Jadranka Joksimović. Organizator skupa, kompanija „TGI Group International“, saopštila je da su učešće potvrdili i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević-Bošković.

Prisutnima će se takođe obratiti i šef EU u Srbiji Majkl Devenport, stalni predstavnik MMF-a u Srbiji Daehaeng Kim, predstavnik Svetske banke za Srbiju Toni Verheijen, šef regionalne kancelarije za Zapadni Balkan Evropske investicione banke Andreas Beikos, direktor EBRD za Srbiju Mateo Patrone i drugi istaknuti predstavnici domaće i međunarodne poslovne i političke scene, kao i uglednih akademskih krugova.

Težište Ekonomskog samita jesu planovi rešavanja posledica nedavnih razornih poplava u Srbiji, ostvarenje ekonomskog rasta, nacionalni plan za obnavljanje privrede, makroeknomska stabilnost, EU status, finansijski sektor, politička i ekonomska saradnja u regionu, strane direktne investicije u Srbiji, kapitalni razvojni projekti i restrukturiranje javnih preduzeća.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор