Šelove pumpe u Nemačkoj nude električne automobile

Zaposlni koji rade na pumpama naftne kompanije Shell u Nemačkoj moći će da vozačima uznemirenim cenama goriva, osim kafe i hot doga, ponude i da na lizing uzmu neki od električnih modela automobila.

Naime, skok cena goriva u poslednjih mesec dana ogolio je činjenicu da električni automobili omogućavaju znatno jeftiniju vožnju od automobila sa klasičnim motorima, pa su čak i distributeri naftnih derivata reagovali na svoj način na ovu nezgodnu situaciju.

Pre izvesnog vremena Šel je zaključio da su njegove benzinske pumpe savršena mesta za promovisanje elektromobilnosti, te je sklopio ugovor sa proizvođačem električnih automobila Nio, zahvaljujući čemu će na pumpama ovog naftnog giganta biti postavljeni punktovi za zamenu baterija, piše sajt Automobili.ba.

Međutim, pošto je brend Nio još uvek nepoznanica na evropskim putevima, Shell shvatio da ne treba ispustiti priliku za zaradu, pa je svojim kupcima ponudio nešto bolje. Na veb stranici Shell-a mogu izloženi su električni modeli koji su u ponudi, poput Tesla Modela 3 i Modela Y, Renaulta Zoe, Hyundai Kona, pa čak i Porsche Taycana u standardnoj i karavan verziji.

Interesantno je da je ponuda veoma dobra, jer su u mesečni iznos rate uključeni i osiguranje, servis, zamena guma u zavisnosti od sezone, kao i Shell Recharge kartica koja daje povoljne cene za punjenje električne baterije, uz napomenu da je u pitanju struja iz 100% obnovljivih izvora.

Jedini problem sa ovom ponudom je što je dostupna samo u Nemačkoj, a na isporuku automobila mora da se pričeka. Vreme čekanja za Teslu je najmanje 20 sedmica, a i ostali modeli takođe nisu odmah dostupni.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор