Daimler će od 2025. praviti samo električne nove modele

Nemački auto-gigant Daimler sprema za budućnost velike planove koji uključuju izgradnju fabrika za proizvodnju baterija, prelazak na proizvodnju isključivo električnih modela vozila do 2025. godine.

Proizvođač vozila Mercedes-Benz je objavio da od 2022. godine planira da investira više od 40 miijardi eura u razvoj vozila sa električnim pogonom, kako bi do 2030. godine bio spreman za tržište potpuno električnih automobila.

Iz kompanije najavljuju da planiraju i izgradnju čak osam fabrika baterija, glavne komponente električnih modela. Ova najava je dobar znak da automobilski sektor ubrzano napušta konvencionalna fosilna goriva, kako bi se usaglasio sa sve oštrijim ekološkim propisima.

Daimler je saopštio da će do 2025. godine svi njegovi novi modeli biti isključivo sa električnim pogonom, ali nije naveo kada planira da prekine sa proizvodnjom automobila sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem.

Inače, nemački proizvođač vozila ove godine planira da na berzu iznese firmu za proizvodnju kamiona Daimler Trucks, koja je postala nezavisna članica Daimler koncerna.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор