Daimler otpušta 10.000 radnika „na društveno odgovoran način“

Nemački proizvođač vozila Daimler, čiji je i brend Mercedes-Benc, najavljuje da širom sveta planira da ukine 10.000 radnih mesta, u težnji da smanji troškove poslovanja i adekvatno finansira prelazak na proizvodnju električnih automobila.

Prema rečima šefa osoblja kompanije Vilfrida Porta, broj radnih mesta koji se smanjuje biće petocifren. “Automobilska industrija prolazi kroz najveću transformaciju u istoriji, a potreba ka mobilnosti koja ne sadrži ugljen dioksid zahteva velika ulaganja, navodi se u saopštenju Daimlera.

U nemačkoj kompaniji, koja ima gotovo 300.000 radnika širom sveta i fabrike u 17 zemalja, preciziraju da deo tog programa podrazumeva smanje troškova za zaposlene za oko 1,4 milijarde eura do kraja 2022. godine, kao i smanjenje broja menadžerskih pozicija širom sveta za 10 procenata, prenosi BBC.

Iz Daimlera poručuju da će zaposlenost i troškove smanjiti „na društveno odgovoran način“. U saopštenju kompanije se dodaje i da su sa savetom zaposlenih usaglašeni principi za smanjenje strukture kompanije, kao i da će obe strane u narednim nedeljama nastaviti da rade na detaljima primene.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор