Daimler priprema otkaz za 1.100 menadžera

Nemačka automobilska kompanija Daimler namerava da ukine 1.100 menadžerskih radnih mesta širom sveta, što bi obuhvatilo oko 10 procenata rukovodećih pozicija, javlja dnevnik Zidojče Cajtung, pozivajući se cirkularno pismo radničkog saveta Daimlera.

Povodom ovih najava čelnici Daimlera su poručili da su u konstruktivnim razgovorima sa predstavnicima zaposlenih i da ne mogu da komentarišu spekulacije, dok je portparol radničkog saveta kompanije odbio da da bilo kakav komentar na vest o otpuštanju, prenosi agencija Rojters.

Kako je ranije najavljeno, novi glavni izvršni direktor Daimlera Ola Kalenijus bi 14. novembra, tokom dana proizvođača automobila na tržištu kapitala, trebalo da objavi detalje dopunjene strategije kompanije, koja bi mogla da sadrži i mere za smanjenje troškova.

Nemački proizvođač automobila, kamiona i autobusa prethodno je saopštio da radi na analizi troškova kako bi ostao konkurentan uz dalje napredovanje u poslovanju. Daimler je u drugom tromesečju ove godine pretrpeo neto gubitak od 1,2 milijarde eura, što je prvi kvartalni gubitak u poslednjih 10 godina.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор