Novi uslovi za ulazak stranaca u Srbiju

U Srbiji su od 24. jula uvedena blaža pravila za ulazak stranaca u zemlju, odlučila je vlada nakon usvajanja Zaključka o davanju saglasnosti za priznavanje potvrde o potpunoj vakcinaciji protiv bolesti kovid 19 i potvrde o preležanoj bolesti, prilikom ulaska stranih državljana u Srbiju.

– Devizni priliv od turizma je povećan za 29,3 posto u odnosu na prošlu godinu. Novom odlukom vlade možemo da očekujemo još veći priliv stranih turista, samim tim uspešnu turističku sezonu i značajnu ekonomsku dobit – rekla je ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

U skladu sa ovom odlukom, od subote u Srbiju mogu da uđu lica koja poseduju potvrdu o potpunoj vakcinaciji, izdatu u Gruziji, Monaku, Kipru, Libanu, Moldaviji, San Marinu, Tunisu, Hrvatskoj i Slovačkoj, a očekuje se da u najskorije vreme ulazak u našu zemlju, uz potvrdu o potpunoj vakcinaciji, bude omogućen i građanima Jermenije, Sirije i Egipta.

Dodatno, liberalizacija ulaska u Srbiju, uvedena od subote, ogleda se i u tome što je za 16 zemalja doneta odluka da se dozvoli ulaz licima koja imaju potvrdu o preležanoj bolesti, pozitivan PCR ili antigenski test od kog nije prošlo manje od 14 dana ili više od 6 meseci, a zemlje koje su obuhvaćene ovom odlukom su: Luksemburg, Andora, Španija, Austrija, Bugarska, Grčka, San Marino, Slovenija, Tunis, Turska, Hrvatska, Rumunija, Nemačka, SAD, Švajcarska i Danska.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор