MTU privodi kraju izgradnju fabrike u Novoj Pazovi

Svetski lider u oblasti avioindustrije, nemačka kompanija MTU, ubrzano privodi kraju izgradnju fabrike u Novoj Pazovi u kojoj bi, na poslovima popravke i održavanja avio motora, trebalo da bude zaposleno oko 500 ljudi.

– Pre dve nedelje počeli smo sa instalacijom tehnološke opreme, a plan je da u julu sve bude gotovo i onda ulazimo u jedan dugi period od četiri do pet meseci za dobjianje neophodnih sertifikata i odobrenja od nadležnih iz Amerike, Evropske unije, Kande i Kine, što je deo procesa. Nadamo se da ćemo sve to završiti do decembra i onda početi sa radom – najavo je generalni direktor MTU Srbija Rajner Beker.

Nemački investitor je u maju 2019. potpisao memorandum o razumevanju sa Ministarstvom privrede Srbije, a njegov dolazak je predstavljen kao veliki zaokret u našoj privredi, budući da sa sobom donosi i naprednu tehnologiju koja će, kako je tada rečeno, promeniti industrijsku sliku Srbije. Za lokaciju nove fabrike izabrana je Nova Pazova, a kamen temeljac je postavljen u julu 2021. godine. Paralelno sa izgradnjom fabrike teče i proces zapošljavanja. Tim u Srbiji trenutno broji 130 ljudi, među kojima je i 23-godišnja Sara Čolić koja je završila Vazduhoplovnu akademiju, a sada radi kao inspektor kvaliteta u ovoj kompaniji.

– Imala sam želju da postanem deo ove multinacionalne kompanije. Pogotovo za nas mlade ljude ovo je mnogo dobra prilika, jer ipak su oni poznati na svetskom nivou, tako da sam htela da okušam sreću. Bila sam u Hanoveru, Minhenu i Berlinu, posetila sam sve tri lokacije MTU u Nemačkoj i mogu vam reći da je svaka za sebe i svaka radi na svoj neki način, a mi se trudimo da skupimo svo to znanje i iskoristimo ono najbolje za našu kompaniju u Srbiji. Mislim da ovde samo može da bude uspeha, pogotvo jer smo videli da i na svetskom nivou gde god da su došli ostali su dugi niz godina i uvek imaju neke nove projekte i planove za mlade ljude – kaže Čolićeva.

Ggeneralni direktor MTU Srbija ističe da u kompaniji najviše cene stručnost i angažovanost, a da su im trenutno potrebni inženjeri, ekonomisti i ljudi koji će biti u stalnom kontaktu sa klijentima i moći da komuniciraju sa određenim aviokompanijama čije avione održava i popravlja MTU

– Logistički deo nam je takođe veoma važan. Sve u svemu, spektar zanimanja je širok i imamo više otvorenih radnih pozicija. Želim da ohrabrim i žene da se prijave za posao u našoj kompaniji, jer u našem timu trenutno je 30 posto žena i voleli bismo da ih bude još više – poručio je Beker.

Kompanija MTU je osnovana 1934. godine u Minhenu, prisutna je u 15 zemalja sveta, a svaki treći avion u svetu pokreće upravo MTU tehnologija.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор