Savez srpskih gradova i opština protiv GMO

made-in-germany-rs-nogmo
Kako prenosi agencija „Tanjug“, više od 100 gradova i opština u Srbiji koji su do sada usvojili Deklaraciju protiv genetski modifikovanih organizama (GMO), formiraće Savez gradova i opština, kako bi se priključili evropskoj borbi protiv GMO.

Miladin Ševarlić, predsednik Društva agrarnih ekonomista Srbije, izjavio je da se gotovo više od 80 posto stanovništva sa teritorija lokalnih samouprava ovih gradova i opština izjasnilo protiv GMO.

– Na pragu smo osnivanja Saveza gradova i opština u Srbiji, koje su usvojile Deklaraciju protiv genetski modifikovanih organizama, a potom na red dolazi i priključenje našeg saveza Evropskoj federaciji bez GMO, kako bi se uključili u evropske tokove borbe protiv genetički modifikovanih organizama – rekao je Ševarlić, i naglasio da se osnivanje tog saveza očekuje za petnaestak dana.

Kako je naveo Ševarlić, svaka opština će imati po jednog predstavnika, a on će imenovati svoje predstavnike u Evropskoj federaciji, kojoj se do sada priključilo 5.000 lokalnih samouprava.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор