Saradnja Kliničkog centra Srbije i nemačkog Univerzitetskog kliničkog centra

Tokom posete Nemačkoj ministra zdravlja Zlatibora Lončara, između Kliničkog centra Srbije (KCS) i Univerzitetskog kliničkog centra Šlezvig-Holštajn iz grada Kila dogovorena je saradnja na razmeni stručnjaka i uvođenju novih metoda lečenja.

– Ovo je izuzetna prilika da pokažemo našu novu zgradu, digitalizaciju, logistiku i opremu, operacione sale, pedijatriju i Urgentni centar. Ministar nas je obavestio da ste i u Srbiji upravo izgradili i otvorili novi klinički centar koji izgleda neverovatno kao naš, i ovo je sjajna prilika za razmenu ideja kako dugoročno da sarađujemo i da unapredimo budući rad naših centara – rekao je tom prilikom dr Jens Šolc.

Ministar Lončar je zahvalio Šolcu i potvrdio da je srpska delegacija bila u prilici da na licu mesta vidi kako izgleda jedna od najboljih bolnica u Nemačkoj, koja je tako zvanično i ocenjena. On je poručio da je dogovorena saradnja dve zdravstvene institucije u vezi razmene stručnjaka i uvođenja novih metoda koje se u Srbiji još ne sprovode i dodao kako uskoro očekuje profesora Šolca u Beogradu.

Sa ministrom Lončarom Klinički centar u Kilu obišli su i direktor Urgentnog centra KCS dr Marko Ercegovac i direktor Tiršove dr Siniša Dučić. Tom prilikom naša delegacija se upoznala sa načinom rada te zdravstvene ustanove koja godišnje prihvata oko 450.000 pacijenata i druga je po redu najveća zdravstvena ustanova u Nemačkoj.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор