SAP ostaje lider u oblasti integracije podataka

made-in-germany-rs-sap-logo

U svom izveštaju za 2016. godinu pod nazivom “Magični kvadrant alata za integraciju podataka”, nezavisna agencija za istraživanja i analitiku „Gartner Inc.“ proglasila je nemačku kompaniju „SAP“ za lidera u oblasti integracije podataka.

Agencija je u izveštaju najviše ocenila proizvode SAP-a, a kompaniju prepoznala kao lidera na osnovu njene “mogućnosti da realizuje” i “sveobuhvatnosti vizije”. Ovakva ocena ne treba da čudi, s obzirom da je SAP već devet godina za redom proglašavan za lidera u Magičnom kvadrantu alata za integraciju podataka.

– Verujemo da je Gartner prepoznao liderstvo SAP-a na tržištu integracije podataka zbog naših inovativnih i sveobuhvatnih rešenja za upravljanje kompanijskim informacijama (enterprise information management – EIM), koja pomažu našim korisnicima i partnerima da napreduju u digitalnoj ekonomiji. Podaci su gorivo za bilo koje digitalno poslovanje, a misija SAP-a je da pomogne našim korisnicima da dostignu informacioni vrhunac, tako što ćemo pružati pouzdane, kompletne i relevantne informacije. Za arhitekte ili developere nije prihvatljivo da koriste samo podatke dostupne nakon implementacije. Potreba za brzom integracijom podataka zahteva alatke i platforme sa povećanom mogućnosti da čitaju, analiziraju i reaguju na lokalne i strane meta-podatke u dinamičnom modelu sa distribuiranim mogućnostima procesiranja – objasnio je Filip On, potpredsednik marketinga proizvoda u kompaniji SAP.

Po njegovim rečima, nedavno najavljene inovacije u proizvodima iz SAP rešenja za upravljanje kompanijskim podacima, pružaju poboljšanu podršku za podatke koji dolaze iz novih cloud i Big Data okruženja, poboljšanja za više samouslužnih mogućnosti i sveobuhvatnu podršku za upravljanje kompanijskim podacima.

– Zahvaljujući novim verzijama SAP HANA smart data integration, SAP HANA smart data quality, aplikacije, SAP Agile Data Preparation i SAP Data Services i SAP Information Steward softvera, korisnici i partneri mogu bolje da odgovore na izazove koje predstavljaju podaci u digitalnom poslovanju – poručio je Filip On, a prenosi “eKapija”.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор