Samo će most Zemun-Borča biti gotov u roku

made-in-germany-rs-most-u-izgradnji

Svi projekti na izgradnji putne infrastrukture u Srbiji kasne, osim gradnje mosta Zemun-Borča, izjavila je Zorana Mihajlović, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije, prenosi agencija „Tanjug“.

Ona je kazala i da je ministarstvo imenovalo ljude koji će biti zaduženi za identifikaciju problema i koji će odrediti šta realno može da se ubrza.

– Gotovo da ne postoji projekat u Srbiji koji ne beleži kašnjenje. Negde je to delom opravdano ali u većini slučajeva nije – izjavila je Mihajlovićeva u Skupštini i objasnila da su „Koridori Srbije“ do sada iskoristili oko 300 miliona eura kredita od ukupno 1,2 milijarde koje im stoje na raspolaganju, a da „Putevi Srbije“ nisu iskoristili 30 miliona eura.

Govoreći o šteti od poplava na putevima, ministarka je navela da je ona procenjena na oko 60 miliona eura, od čega je šteta naneta državnim putevima 40 miliona, a lokalnim 20 miliona eura. Kako je istakla, dogovoreno je da do 1. oktobra ove godine sva ova oštećenja budu sanirana, a putevi popravljeni.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор