Završen autoput Ub-Lajkovac

made-in-germany-rs-autoput-u-izgradnji

Nakon tri meseca radova, završen je deo autoputa od Uba do Lajkovca u dužini od 12,5km, koji predstavlja deonicu Koridora 11.

Komentarišući dinamiku gradnje ove deonice, na kojoj su bile angažovane domaće firme „Planum“ i „Putevi Užice“, ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović je naglasila da je završetak radova u roku od tri meseca, rezultat pojačane kontrole i jasnog plana za okončanje tog posla, prenosi agencija „Tanjug“.

– Svi izvođači radova imaće ubuduće podršku države uz jasna pravila. Pre tri meseca nije izgledalo da će ovi radovi biti okončani i bilo je ozbiljnih problema, jer nije bilo jasnih pravila i kriterijuma države kao izvođača, pa su samim tim mnoge stvari bile dozvoljene. U junu je potpisan 11. aneks po kome je rok za završetak deonice bio 27. novembar, a tada sam rekla da je to poslednji aneks koji ćemo potpisivati – naglasila je ministarka i izvođačima poručila da se može desiti potpisivanje jednog do dva aneksa i da je to normalno, ali ne više od toga.

Ona je napomenula kako na određenim projektima postoji i do 15 aneksa i ponovila da će ubuduće planovi morati da budu jasni, a da se rokovi poštuju iz dana u dan, kao i da će timovi resornog ministarstva redovno obilaziti gradilišta i razgovarati sa izvođačima kako bi rešili eventualne probleme.

U dodatne radove na izgradnji deonice autoputa od Uba do Lajkovca na Koridoru 11 uloženo je milijardu dinara, bez obzira na uštede od 350 miliona dinara, navela je ministarka i pojasnila da je u proseku izgadnja jednog kilometra autoputa na ovoj deonici koštala šest miliona eura. Po njenim rečima, sada predstoji ulaganje u održavanje te deonice dok taj put ne postane potpuno operativan, nakon završetka deonica Obrenovac-Ub i Lajkovac-Ljig, na kojima su angažovane kineske kompanije i koje bi taj posao trebalo da završe krajem sledeće godine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор