Konkurs za izgradnju zidova protiv buke

made-in-germany-rs-autoput-zvucna-zastita

Javno preduzeće „Putevi Srbije“ raspisalo je konkurs za izgradnju zidova za zaštitu od buke duž autoputa E75, na deonici koja prolazi kroz Beograd.

Zaštitni zidovi će biti izgrađeni na dve lokacije: kod „KBC Bežanijska kosa“ i kod Hitne pomoći, iz razloga što je merenjima jačine buke ustanovljeno da su ove lokacije posebno ugrožene.

Na lokaciji kod „KBC Bežanijska kosa“ planirano je da se napravi zemljani nasip od olakšanog betona sa zidom za zaštitu od buke, u ukupnoj dužini 656 metara i visne od četiri do pet metara.

Na mestu postojećeg mosta na stacionaži 574+200 do 574+285 autoputa, koji je problematične nosivosti, trebalo bi da bude izgrađen novi most na kome će moći da se postavi i zaštitni zid sa transparentnim panelima od akrilnog stakla, prenosi agencija „Tanjug“.

Na lokaciji kod Hitne pomoći zaštitni zid će biti izgrađen u kombinaciji visokoapsorbujućih aluminijumskih panela i panela od pleksiglasa. Zid će biti sagrađen uz ivicu autoputa i ivicu direkne rampe kojom se deo vozila odvaja za ulicu Kneza Miloša. I ovde će se takođe naći posebno projektovan most koji će imati zaštitu od buke.

Rok za završetak ovih radova je 180 dana, a prijave na konkurs mogu se poslati do 27. februara 2015. godine

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор