Građevinske dozvole u Srbiji u roku od 28 dana

made-in-germany-rs-gradnja-oblakodera

Od juče je počela puna primena Zakona o planiranju i izgradnji, kojim je za donošenje i izdavanje građevinskih dozvola predviđen rok manji od mesec dana.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović tim povodom je izjavila da je gradovima i opštinama u Srbiji omogućeno da najkasnije do 1. marta uvedu predviđenu objedinjenu proceduru za izdavanje građevinskih dozvola.

– Sva podzakonska akta su potpisana i od danas će gradovi i opštine krenuti u punu primenu zakona i tako napraviti mnogo bolji ambijent za investitore. Lokalne samouprave više nemaju opravdanja za nesprovođenje Zakona koji je usvojen u decembru prošle godine – kazala je Mihajlovićeva i najavila uvođenje elektronskih građevinskih dozvola do kraja ove godine, prenosi agencija „Tanjug“.

Kako je objasnila, građani i investitori od sada će se na šalterima pojavljivati svega dva do tri puta, kako bi dobili informacije i podatke, podneli dokumentaciju, a na kraju i dobili građevinsku dozvolu. Po njenim rečima, zahvaljujući Zakonu o planiranju i izgradnji građani više neće imati ulogu kurira i neće morati da se šetaju od jednog do drugog šaltera, već će to raditi državna uprava.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор