Sajam Dunava i “Golubački kotlić” ovog vikenda

made-in-germany-rs-golubovacki-kotlic

Ovogodišnja tradicionalna turistička manifestacija Sajam Dunava, u sklopu koje će biti organizovan i jubilarni 50. “Golubački kotlić”, biće organizovani u ovom podunavskom gradu od 24. do 26. jula.

Organizatori za petak, prvi dan sajma, najavljuju brojne dečije programe, dok će subota i nedelja obilovati sportskim, kulturnim i zabavnim događajima namenjenim svim uzrastima. Za ljubitelje prirode biće organizovano pešačenje kanjonom Brnjičke reke, a u okviru Etno sabora planirani su folklorni nastupi, nastupi neafirmisanih rok grupa i koncert niške Galije, najavljuju u Turističkoj organizaciji Golubac.

Etno dvorište će biti predstavljeno i ove godine, gde će posetioci tradicionalno moći da uživaju u domaćim gastronomskim specijalitetima iz Istočne Srbije, ali i u rukotvorinama vrednih domaćica, vezu i starim zanatima, prenosi agencija „Tanjug“.

U subotu će na programu biti moto skup i džipijada, a istog dana će biti otvorena i 4. Međunarodna likovna kolonija “Gvozdena kapija”. Nedelja je rezervisana za majstore u kuvanju čuvene alaske čorbe, koji će se takmičiti za titulu prvaka jubilarnog 50. kotlića. Nakon proglašenja pobednika u svim disciplinama, biće organizovan i izbor Etno devojke za 2015. godinu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор