Reprogram duga za „Infostan“ od 1. juna

made-in-germany-rs-infostan

Grad Beograd omogućiće svim dužnicima „Infostana” da od 1. juna do 31. septembra 2014. godine, zaključe ugovor o reprogramu svojih dugova evidentiranih do 31. marta 2014.

Ovim reprogramom obuhvaćeni su dužnici po pravosnažnim rešenjima, rešenjima o izvršenju, oni koji duguju više od šest meseci, a nisu utuženi, kao i dužnici koji su potpisali ugovor o priznanju duga i plaćanju na rate, prenosi „Blic“.

Reprogramom duga biće obuhvaćena glavnica, troškovi obračuna kamate, sudski i troškovi privatnih izvršitelja, koji su plaćeni do tog trenutka. Obračun kamate će mirovati tokom primene reprograma, a ugovorom o priznanju duga predviđeno je i plaćanje tekućih obaveza.

Za utvrđeni iznos duga ponuđena je mogućnost plaćanja na rate, bez grejs perioda i uz otpust dela duga u zavisnosti od broja rata (za promptno plaćanje 15 posto, na tri rate 12 posto, na šest rata 10, na 12 rata 5 posto i preko 12 rata, bez mogućnosti otpusta duga). Mogućnost otplate do 60 rata ponuđena je za izmirenje duga većeg od 200.000 dinara.

Javnim preduzećima grad Beograd je preporučio i dodatne stimulativne mere za redovne platiše, pa bi pored dosadašnjeg popusta od pet posto za redovno plaćanje, u narednih šest meseci bio odobren još jedan procenat popusta od sedmog meseca (ukupno šest posto). Za redovno plaćanje u narednih 12 meseci, od trinaestog meseca odobravao bi se još jedan procenat popusta, čime bi se ukupan iznos popusta za redovne platiše popeo na sedam posto.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор