Počinje prinudna naplata duga za struju

made-in-germany-rs-dalekovodi

Privredno društvo „EPS Snabdevanje“ pokrenulo je postupak prinudne naplate prema svim domaćinstvima koja nisu izmirila dug za utrošenu električnu energiju zaključno sa novembrom 2013. godine, prenosi agencija „Tanjug“.

Kako je saopštilo „EPS Snabdevanje“, iako je bilo dovoljno vremena da se dug izmiri, oko 100.000 neplatiša nije izmirilo svoje obaveze i pored opomene, pa će stoga taj dug biti naplaćen prinudnim putem.

Do kraja ove nedelje predmeti za prinudnu naplatu biće raspodeljeni po slučajnom rasporedu, pri čemu će svi registrovani izvršitelji na transparentan način dobiti jednak broj predmeta. Ovime će u postupku dodele predmeta biti obezbeđena ravnopravnost svih izvršitelja na teritoriji sedišta „EPS Snabdevanja“.

U saopštenju se dodaje da će bez obzira na visinu duga, dužnici imati, pored iznosa osnovnog duga i zakonom određene kamate na taj iznos, i obavezu plaćanja troškova izvršenja prinudne naplate. Ovi troškovi su fiksni i za dugovanja do 30.000 dinara iznose 4.200 dinara, dok će se za veće dugove obračunavati po propisanoj skali, objavljenoj u Službenom glasniku Republike Srbije.

„EPS Snabdevanje“ takođe želi da obavesti javnost, kako ističu u tom privrednom društvu, da se u skladu sa prestankom važenja Zakona o radiodifuziji i stupanjem na snagu Zakona o javnim medijskim servisima, mesečna RTV pretplata neće naplaćivati počev od avgusta 2014. godine. Uplate za RTV pretplatu po zaduženju za mesec jul korisnici će moći da izmire na dosadašnji način samo do prijema novog obračuna za avgust.

Na avgustovskom računu za struju, koji će građani primiti početkom septembra, nalaziće se i obaveštenje o stanju duga za RTV pretplatu, kao i broj računa Javnog medijskog servisa Radio televizije Srbije, na koji će građani moći da uplate svoja zaostala dugovanja.

Kako je objašnjeno u saopštenju kompanije, to znači da će od dana dobijanja računa za potrošenu električnu energiju u avgustu, sav novac koji kupci budu uplaćivali, odlaziti isključivo za izmirenje utroška električne energije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор