Remont kragujevačke toplane uz podršku KfW

Preduzeće „Energetika“ iz Kragujevca, koje toplotnom energijom snabdeva više od 20.000 objekata u centru Šumadije, započelo je sa rekonstrukcijom i revitalizacijom kotlovskih postrojenja, lociranih na matičnoj lokaciji u nekadašnjem Zastavinom fabričkom krugu.

Vrednost radova je oko tri miliona eura i većim delom se finansiraju iz kredita Nemačke banke za obnovu i razvoj (KfW). Ovi poslovi će, kako je najavljeno, biti završeni do kraja septembra, kako bi sve bilo spremno za početak grejne sezone, prenosi „Danas“.

Iz Energetike javljaju da su u toku i značajni radovi na zameni toplovodne mreže na kotlovima i kotlarnicama po gradskim naseljima. Vrednost tih radova, koji će takođe biti gotovi do kraja narednog meseca, iznosi milion eura, a taj novac Energetika je obezbedila iz sopstvenih prihoda.

Energetika trenutno raspolaže sa 18.000 tona zaliha uglja i 500 tona mazuta. Do polovine oktobra biće nabavljene i dodatne količine energenata, pa će na zalihama biti između 35.000 i 40.000 tona uglja i 3.500 tona mazuta, čime će svi skladišni kapaciteti biti popunjeni.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор