Registar posrednika u prometu nepokretnosti

made-in-germany-rs-mtt

Registar posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti, sa podacima o svim preduzećima i preduzetnicima koji se legalno bave ovim poslom, dostupan je na internet stranici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, www.mtt.gov.rs.

Kako se navodi u saopštenju nadležnog Ministarstva, registar sadrži informacije o firmama iz te oblasti i njihovim zaposlenima koji kao posrednici u prometu i zakupu nepokretnosti poseduju sertifikat o položenom stručnom ispitu kao obaveznom uslovu za legalno bavljenje ovim poslom, prenosi „eKapija“.

Željko Stojanović, viši savetnik u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija kaže da se uvođenjem ovog registra jača pravna sigurnosti za potrošače i privrednike koji koriste usluge posredovanja u prometu i zakupu nepokretnosti, kao i da se jača konkurentnost i bitno smanjuje mogućnost nelegalnog obavljanja poslovima posredovanja.

Trenutno je u toku postupak prijema zahteva za upis u Registar posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti. Očekuje se da će do kraja ovog meseca svi posrednici koji ispunjavaju zakonske uslove biti upisani u Registar, s obzirom da je Ministarstvo dužno da u roku od 30 dana od podnošenja zahteva izda rešenje i upiše posrednika.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор