Državne subvencije za razvoj turizma

made-in-germany-rs-stara-planina

Raspisan je Javni konkurs za dodelu subvencija i dotacija za finansiranje projekata razvoja turizma u 2015. godini, saopštavaju iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije.

Na sajtu Ministarstva se navodi da pravo korišćenja bespovratnih sredstava imaju turističke organizacije, „destinacijske menadžment organizacije“, privredna društva i drugi čiji je osnivač Vlada ili jedinica lokalne samouprave. Kako se dodaje, na konkurs se mogu javiti i pravna lica u kojima je Republika Srbija većinski vlasnik, pravna lica koja upravljaju turističkim prostorom ili objektima turističke infrastrukture i suprastrukture za projekte razvoja.

U tekstu konkursa piše i da se u obzir uzimaju projekti kojima se obezbeđuje promocija turističkih proizvoda i turističkih prostora, podsticanje unapređenja receptivne turističko-ugostiteljske ponude, unapređenje i realizacija statističkih istraživanja i metodologije satelitskih računa, kao i edukacija i treninzi u turizmu. Sem toga, sredstava se mogu dobiti i za izradu planske i projektne dokumentacije u skladu sa Zakonom o turizmu, uređenje građevinskog zemljišta i izgradnju, ili za unapređenje postojeće komunalne infrastrukture, kao i za uređenje javnih površina i zemljišta namenjenog opštoj rekreaciji.

U Ministarstvu turizma naglašavaju da se zahtevi za dodelu bespovratnih sredstava mogu podneti i za postavljanje turističke signalizacije, rekonstrukciju, izgradnju i opremanje turističke infrastrukture i objekata, ali i za realizaciju posebnih turističkih potreba.

Prijave na konkurs za dodelu subvencija i dotacija podnosi se Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, isključivo putem pošte ili pisarnice ministarstva.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор