Državni krediti za razvoj turizma u 2019.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je raspisalo novi javni poziv za dodelu kredita Fonda za razvoj, namenjenih podsticanju kvaliteta i intenziviranju turističke ponude Srbije u 2019. godini.

Konkurs predviđa dodelu kreditnih novčanih sredstava za unapređenje kvaliteta turističke ponude u Srbiji i intenziviranje njenog korišćenja, izgradnju turističke infrastrukture i suprastrukture, kao i za usklađivanje turističkih kapaciteta sa Zakonom o turizmu.

Pravo da konkurišu za povoljne kredite Fonda za razvoj imaju sva privredna društva registrovana za obavljanje delatnosti u oblasti turizma, preduzetnici koji su registrovani za obavljanje delatnosti u ovoj oblasti i poljoprivredna gazdinstva upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava u skladu sa zakonom.

Minimalni iznos kredita za poljoprivredna gazdinstva, preduzetnike i mikro pravna lica iznosi 500 hiljada dinara, dok za ostala privredna društva iznosi dva miliona dinara. Svi zainteresovani za dobijanje kredita zahtev treba da dostave Sektoru za turizam Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, najkasnije do 1. oktobra ove godine, navodi se u tekstu konkursa.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор