Rasprodaja imovine Er Berlina

Više zainteresovanih strana trenutno se takmiči za preuzimanje poslovnih jedinica „Er Berlina“, uključujući tu i avione i posadu, što bi im omogućilo pristup slotovima za poletanja i sletanja na aerodromima kao što su „Diseldorf“, „Berlin Tegel“, „Minhen“ i „Hamburg“.

Druga najveća aviokompanija u Nemačkoj podnela je prošle sedmice zahtev za pokretanje stečaja zbog nesolventnosti, a nakon što joj je njen glavni akcionar, aviokompanija „Etihad“ iz Emirata, ukinuo finansijska sredstva.

Nemački turistički avioprevoznik „Kondor“, koji je deo britanske avio kompanije „Tomas Kuk“, trenutno je „u procesu pripreme konkretne ponude“ za preuzimanje nekoliko aviona Er Berlina, rekao je za britansku agenciju neimenovani izvor upoznat sa pregovorima, dodavši da se radi o letelicama kratkog dometa, ali i nekim dugolinijskim, javlja agencija „Rojters“.

Najveća nemačka aviokompanija „Lufthanza“ prva je razgovarala sa Er Berlinom, saopštivši da mu je predstavila neobavezujuću ponudu za preuzimanje delova grupacije. Po Rojtersu, Lufthanza je zainteresovana i za druge poslovne delove Er Berlina, ali i za austrijsku niskotarifnu kompaniju „Niki“, koja saobraća na turističkim rutama iz Nemačke i Austrije.

Zainteresovanost za preuzimanje delova Er Berlina iskazale su i niskotarifne aviokompanije „Izidžet“, „Rajaner“ i „Jurovings“.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор