Oprema za 50 malih preduzeća u Nišu

Nemačka nevladina organizacija „Help“ i grad Niš dodeliće bespovratna sredstva za nabavku opreme potrebne za osnivanje i razvoj 50 mikro i malih preduzeća na teritoriji ovog grada.

Pojedinačna vrednost subvencije iznosiće 2.400 eura, a namenjena je ranjivim grupama stanovništva, kao što su osobe sa invaliditetom, izbegla i raseljena lica i povratnici sa odsluženja zatvorskih kazni, prenosi agencija „Beta“.

– Grad će u projektu učestvovati sa 48.000 eura, Help će izdvojiti 72.000 eura, dok će lica koja budu konkurisala i čije ideje budu odobrene, učestvovati sa 20 posto od vrednosti dobijene opreme. Ugovor o realizaciji projekta između grada Niša i Helpa biće potpisan u narednih desetak dana, a svi zainteresovani moći će da konkurišu za dodelu opreme i ove i naredne godine – objasnio je Ivan Petković iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.

Prema njegovim rečima, ukupna vrednost projekta pomoći mikro i malim preduzećima iznosi 2,7 miliona eura, a Help će ga realizovati na području čitave Srbije. Od ukupnog iznosa sredstava, 2 miliona obezbediće nemačka vlada, 586.000 eura gradovi i opštine u Srbiji, a 208.000 eura učesnici projekta.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор